Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ένοπλη σύγκρουση σερβικών δυνάμεων και μελών του UCK εντός Σερβίας


Σοβαρά επεισόδια με ανταλλαγή πυρών σημειώθηκαν χθες βράδυ κοντά στα σύνορα Σερβίας- Ουγγαρίας. Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση τη σερβικής αστυνομίας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σερβικών ΜΜΕ, στις επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού  για τον αφοπλισμό παράνομων ισλαμιστών μεταναστών.

 

Οι Σέρβοι κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση εξτρεμιστών οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

 

Για αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση Αστυνομίας και Στρατού περικυκλώνοντας την πόλη και αποκόπτοντας κάθε είσοδο και έξοδο από αυτήν.

 

Κατά την διάρκεια ερευνών βρέθηκαν και σύμβολα του UCK (KLA) του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου όπως δείχνει η εικόνα στο τέλος του κειμένου.

 

Μάλιστα οι επιχειρήσεις της σερβικής Αστυνομίας και του Στρατού έχουν επεκταθεί σε αρκετές πόλεις στην Σερβία.

 

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί πάνω από 600 μετανάστες κατά την διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι μέλη του UCK δημιουργούσαν πυρήνες μεταναστών για αντάρτικο πόλης εντός Σερβίας.

 

Χθες, Πέμπτη, το βράδυ κοντά στην κωμόπολη Χόργκος σημειώθηκε ένοπλη επίθεση ομάδας μεταναστών.

 

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, πυροβολισμοί ακούγονταν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Χόργκος, που οδηγεί προς τα σύνορα με την Ουγγαρία, κυκλοφορούσαν μετανάστες που ήταν οπλισμένοι με καλασνίκοφ.

 

Η αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε συλλήψεις μεταναστών ενώ σε άτυπο καταυλισμό βρέθηκε άτομο νεαρής ηλικίας που φέρει διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο θώρακα.

 

Στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο μέσα από την πόλη Χόργος που δείχνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μετανάστες οπλισμένοι με καλασνίκοφ ενώ καταγράφονται πυροβολισμοί.


 ΠΗΓΗ : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου