Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ξεσηκώθηκαν μέχρι και οι Κινέζοι - Σφοδρές συγκρούσεις λόγω lockdown (Video)


Κοινωνικός αναβρασμός επικρατεί και πάλι στην Κίνα λόγω των διαδηλώσεων κατά των περιορισμών για τον κορωνοϊό καθώς τα lockdown που ζητούσαν συνεχώς και οι “κυβερνητικοί ειδικοί” στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει συνθήκες έκρηξης που μπορεί να έχουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

Το νέο κύμα αντίδρασης στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων καταγράφεται ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

 

Κάτοικοι στην πόλη Ουρούμτσι επιτίθενται στις αρχές, παραβιάζοντας οδοφράγματα και φωνάζοντας «τέλος στην εποχή του lockdown».

 

Οι μολύνσεις αυτήν τη στιγμή στην Κίνα βρίσκονται σε υψηλά μεν επίπεδά όμως οι θάνατοι είναι πολύ λίγοι.

 

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στο Ουρούμτσι με τον κόσμο να κατηγορεί τις Αρχές ότι λόγω των αυστηρών περιορισμών δεν κατάφεραν οι κάτοικοι να φύγουν από τα διαμερίσματα τη στιγμή της πυρκαγιάς.

 

Τα ειδικά μέτρα έχουν εφαρμοστεί στην πόλη από τον Αύγουστο, με την οργή των κατοίκων να έχει φουντώσει μετά τη φονική πυρκαγιά.

 

Ωστόσο οι Αρχές υποσχέθηκαν την τιμωρία όσων δεν φάνηκαν συνεπείς την ώρα του καθήκοντος.

 

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν, πριν από λίγα 24ωρα, κάτοικοι φορώντας μάσκα συγκεντρώθηκαν το βράδυ στους δρόμους.

 

Οι σκηνές χάους αναμένεται να επαναληφθούν για καιρό και σε άλλες πόλεις της Κίνας λόγω της αγανάκτησης από τον πολύμηνο εγκλεισμό.

 
ΠΗΓΗ : pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου