Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ουκρανία : Στο σκοτάδι όλη η χώρα – Η Ρωσία βομβάρδισε τα μεγαλύτερα εργοστάσια παροχής ρεύματος


Έναν αιώνα πίσω γυρίζει η Ουκρανία η οποία ζει τον χειρότερο εφιάλτη της Ιστορίας της καθώς σε ποσοστό περίπου 70% σταθμοί, υποσταθμοί, θερμοηλεκτρικά εργοστάσια κτλ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας των σαρωτικών ρωσικών βομβαρδισμών.

 

Τις τελευταίες 24 ώρες η Ρωσία βομβάρδισε τους σταθμούς Pridneprovskaya CHPP, Burshtynska TPP και TPP Ladyzhynska. Είναι οι μεγαλύτεροι σταθμοί της χώρας μαζί με τον CHPP-6 του Κιέβου.

 

Ο περιορισμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εισάγεται σε ολόκληρη την Ουκρανία , δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Κίρυλο Τιμοσένκο.

 

«Αύριο θα είναι μια αρκετά δύσκολη μέρα για τη χώρα, η ηλεκτρική ενέργεια θα διακοπεί σε όλη την Ουκρανία. Θα υπάρξει νέα διακοπή ρεύματος σε όλες τις περιοχές».

 

«Πρώτα από όλα, επιχειρήσεις και εργοστάσια. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε κατοικίες.

 

Οι αρχές ζητούν από όλους τους Ουκρανούς να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερο από τις 7:00 έως τις 23:00», εξήγησε ο Τιμοσένκο.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, η Ukrenergo, κάλεσε τους πολίτες «να φορτίσουν τα πάντα» ως τις 07:00 σήμερα το πρωί καθώς αναμένονται διακοπές ρεύματος, διάρκειας έως και 4 ωρών, καθώς και να μαζέψουν νερό, καθώς προβλήματα θα υπάρξουν και στην υδροδότηση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να αποφύγουν να χρησιμοποιούν φούρνους μικροκυμάτων, κλιματιστικά, ηλεκτρικές χύτρες ή καλοριφέρ από τις 07:00 το πρωί ως τις 23:00 το βράδυ.

 

Ας δούμε τι ανακοινώθηκε για σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας:

 

Ποιοι περιορισμοί έχουν εισαχθεί στις περιφέρειες:

 

Κίεβο — τα λεωφορεία ανέλαβαν τις διαδρομές αντί για τρόλεϊ. Έχουν ήδη εμφανιστεί χρονοδιαγράμματα κυλιόμενων μπλακ άουτ στην πόλη και την περιοχή, τα οποία θα εισαχθούν εάν η Ukrenergo χρειαστεί να εξισορροπήσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Sumy — η παροχή νερού θα διακοπεί, τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς και ο οδικός φωτισμός θα σταματήσουν να λειτουργούν.

 

Sumy — Θα περιορίσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων κατά 50%.

 

Νικολάεφ— Το 60% των τρόλεϊ δεν θα βγουν στην γραμμή αύριο, τα φανάρια επίσης δεν θα λειτουργήσουν.

 

 Λβιβ — υπήρχαν μπλακ άουτ τη νύχτα. Θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας βιομηχανικών καταναλωτών κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μειώθηκε κατά 81% μετά το στόχο της ενεργειακής υποδομής από τη Ρωσία.


 




ΠΗΓΗ : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου