Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Συρία : Νέα ισραηλινή επίθεση στοχεύει το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου - Αυτό δεν είναι εισβολή ;;;


Νέα ισραηλινή επίθεση στοχεύει το αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία.

 

Ανταπόκριση του Al Mayadeen από το Χαλέπι επιβεβαιώνει ότι «οι επιδρομές στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου είχαν στόχο τον αεροδιάδρομο για πολιτικά αεροσκάφη».Το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας σύμφωνα με SANA.

 

Στην πορεία, η αεροπορική εταιρεία «Cham Wings», η μόνη ιδιωτική συριακή εταιρεία, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι όλες οι πτήσεις που σχεδιάζονται από το Χαλέπι θα πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο της Δαμασκού λόγω των χτυπημάτων.

 

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA ανέφερε την Τρίτη στον λογαριασμό του στο Telegram ότι «μια ισραηλινή επίθεση στόχευσε το αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη Συρία», αφού επιβεβαίωσε ότι τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό της πόλης.

 

Συριακά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στην παραλιακή πόλη της Λαττάκειας, καθώς και στην πόλη του Χαλεπίου, ενώ το πρακτορείο SANA ανέφερε ότι ισραηλινή επίθεση είχε στόχο το αεροδρόμιο του Χαλεπίου.




Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η συριακή αεράμυνα «απέκρουσε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε έναν αριθμό από αυτούς».

 

Πολιτικές πηγές στη Λαττάκεια ανέφεραν ότι πέντε πύραυλοι που προέρχονταν από τη θάλασσα πέρασαν πάνω από τη Λαττάκεια και ότι αρκετοί κάτοικοι τους είδαν και άκουσαν τους ήχους τους.

 

Εν τω μεταξύ, η ανταπόκριση του Al Mayadeen από το Χαλέπι ανέφερε ότι «οι επιδρομές στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου είχαν στόχο τον αεροδιάδρομο για πολιτικά αεροσκάφη».

 

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το SANA, ο ισραηλινός εχθρός επιτέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου με έναν αριθμό πυραύλων σχεδόν στις 20:16 μ.μ. από την κατεύθυνση της Μεσογείου προς τα δυτικά της Λαττάκειας.

 

Αυτή η επίθεση έρχεται έξι ημέρες αφότου ο ισραηλινός εχθρός στόχευσε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου με πυραυλικό πλήγμα, το οποίο προκάλεσε υλικές ζημιές, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή.

 

Στις 31 Αυγούστου, οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν την ισραηλινή πυραυλική επίθεση εναντίον της Δαμασκού και του Χαλεπίου.

 

Στις 25 Αυγούστου, δύο άμαχοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών της ισραηλινής κατοχής στις δυτικές περιοχές Χάμα και Ταρτούς.

 

Στις 14 Αυγούστου, η ανταπόκριση του Al Mayadeen ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα απέκρουσε ισραηλινούς πυραύλους στοχεύοντας σημεία στην περιοχή της πόλης Ταρτούς, σημειώνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη από το λιβανέζικο εναέριο.

 

 

 

ΠΗΓΗ : dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου