Ξεκινήστε να ελέγχετε συσκευασίες...
Οι μεγάλες εταιρείες προσθέτουν αθόρυβα έντομα στα προϊόντα
διατροφής τους, υλοποιώντας έναν στόχο που καθιέρωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό
Φόρουμ που επιδιώκει να αλλάξουν οι άνθρωποι τον τρόπο διατροφή τους (έντομα,
τρόφιμα εργαστηρίου), έτσι ώστε να ελέγχουν και το στομάχι του.
Την Κυριακή, ο αθλητής και ασχολούμενος με την διατροφή, Dr.
Shawn Baker, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία μιας σακούλας snack με τυρί
τσένταρ, μόνο που αντί να είναι φτιαγμένα από καλαμπόκι αυτά τα σνακ ήταν
γεμάτα πρωτεΐνη εντόμων.
Το σνακ από την καναδική μάρκα Actually Foods αναφέρουν ότι
τα συστατικά «τροφοδοτούνται από γρύλους» σε ποσότητα 10 γραμμαρίων πρωτεΐνης
ανά μερίδα.
Starting to slip the bugz in!! pic.twitter.com/UNRvOrajmV
— Dr Shawn Baker 🥩 (@SBakerMD) August 15, 2022
Συγκεκριμένα, η ετικέτα των συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε “βιολογικό αλεύρι για γρύλους” στην παραγωγή των σφολιάτων, έχοντας παράλληλα μια προειδοποίηση για αλλεργία στο πίσω μέρος της σακούλας: “Τα άτομα που είναι αλλεργικά στα οστρακοειδή μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στα γρύλους. ”
Περαιτέρω έρευνα στη μητρική εταιρεία της Actually Foods,
Entomo Farms , δείχνει ότι έχει αποστολή «να κάνει τα τρόφιμα με βάση τους
γρύλους την πρώτη επιλογή για άτομα που ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας,
βιώσιμες πρωτεΐνες» και στην πραγματικότητα παράγουν ολόκληρους ψημένους
γρύλους σε διάφορες γεύσεις, εκτός από την σκόνη πρωτεΐνης.
@HunterBecton: Which @Exo_Protein Savory Meal Bar should I consume first? Barbecue, Mediterranean or Mango Curry? pic.twitter.com/vxcKSuBaSi
— Hunter Becton (@HunterBecton) November 15, 2015
Τα σνακ που περιέχουν γρύλους είναι μόνο μερικά από μια σειρά νέων προϊόντων που αναδεικνύουν τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης, με τις εταιρείες να περνούν αθόρυβα τα ειδικά μείγματα γρύλων σε μικρή γραμματοσειρά ή στην ετικέτα των συστατικών.
ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ;;;
OH NO SNOWPIERCER CRICKET PROTEIN BAR pic.twitter.com/KtedpFyIr6
— Matt Singer (@mattsinger) October 5, 2019
Each loaf of @RobertsBakeryUK cricket bread contains c336 crickets, which are dried, ground, mixed with wheat flour & grains and then baked to become a lovely tasty loaf with a crunchy finish. More about how we helped our client tell the innovative story https://t.co/ZIqr7VM34l pic.twitter.com/lZtUKHt4SK
— Souter PR (@SouterPR) January 30, 2020
ΠΗΓΗ : el.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου