Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Νέα μελέτη του Science Advances : «Απροσδόκητα αυξημένη εμμηνορροϊκή αιμορραγία μετά από εμβόλια για Covid»


Και την ίδια στιγμή που εδώ οι κυβερνητικοί ειδικοί ζητούν 4η δόση του εμβολίου οι έρευνες των παρενεργειών διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς να γίνονται σημεία αναφοράς σαν να μην πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για τα εμβόλια.

 

Έτσι η αυξημένη εμμηνορροϊκή αιμορραγία συνδέεται με τα εμβόλια για τον Covid σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

 

Περίπου το 42% των ερωτηθεισών σε μια έρευνα σχετικά με την έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό με κανονική περίοδο ανέφεραν αιμορραγία πιο έντονη από ό,τι συνήθως μετά τη λήψη του εμβολίου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science Advances μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους στις 15 Ιουλίου.

 

Η πλειοψηφία των ερωτηθεισών που δεν είχαν έμμηνο ρύση, εν τω μεταξύ, ανέφεραν αιμορραγία μετά από ένα από τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του 66% των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που δεν λάμβαναν ορμονική θεραπεία και του 65,7% εκείνων που χρησιμοποιούσαν μία ή περισσότερες θεραπείες.

 

Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και τα δεδομένα από αυτήν ελήφθησαν στις 29 Ιουνίου 2021, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.

 

Ελήφθησαν περισσότερες από 128.000 απαντήσεις, αλλά πολλές αποκλείστηκαν για λόγους όπως η διάγνωση με Covid, η μη πλήρης ολοκλήρωση της έρευνας ή η μη αναφορά τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την τελική τους δόση μιας κύριας σειράς.

 

Τα στοιχεία

 

Επιπλέον, γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών αποκλείστηκαν προκειμένου να αποφευχθεί η συμπερίληψη γυναικών που περνούν την εμμηνόπαυση.

 

«Εστιάσαμε την ανάλυσή μας σε όσες έχουν τακτικά έμμηνο ρύση και σε εκείνες που δεν έχουν επί του παρόντος έμμηνο ρύση αλλά είχαν στο παρελθόν.

 

Η τελευταία ομάδα περιελάμβανε μετεμμηνοπαυσιακά άτομα και γυναίκες σε ορμονικές θεραπείες που καταστέλλουν την έμμηνο ρύση, για τις οποίες η αιμορραγία είναι ιδιαίτερα εκπληκτική», δήλωσε η Kathryn Clancy, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Urbana-Champaign.

 

Οι ερευνητές είπαν ότι οι γυναίκες άρχισαν να μοιράζονται περιστατικά απροσδόκητης αιμορραγίας μετά τη λήψη εμβολίων στις αρχές του 2021, αλλά οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν συχνά απέρριπταν τα λεγόμενά τους.

 

Οι περιορισμοί της μελέτης περιλαμβάνουν ότι οι γυναίκες ανέφεραν οι ίδιοι μέσω της έρευνας, αλλά η Clancy και άλλοι εμπλεκόμενοι είπαν ότι οι τάσεις που αποκαλύφθηκαν από τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν στην έναρξη περαιτέρω έρευνας και να συνεχίσουν τη συζήτηση για το θέμα

 

Προηγήθηκαν άλλες μελέτες

«Η έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που ανταποκρίνεται σε όλα τα είδη ανοσολογικών και ενεργητικών στρεσογόνων παραγόντων και οι γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στα αιμορραγικά τους πρότυπα, ωστόσο δεν έχουν την τάση να το συζητούν δημόσια», είπε η Katharine Lee, καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Tulane, η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας.

 

Όσες συμμετείχαν στην έρευνα έλαβαν τα εμβόλια Pfizer ή Moderna ενώ άλλες τα αντίστοιχα των AstraZeneca, Novavax και Johnson & Johnson.

 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι οι γυναίκες που έχουν έμμηνο ρύση μπορεί να εμφανίσουν «μικρές, προσωρινές αλλαγές» στην έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό για τον Covid, υποδεικνύοντας μια αμερικανική μελέτη του Ιανουαρίου που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια σχετίζονταν με αλλαγή στη διάρκεια του κύκλου.

 

Εξάλλου έρευνα στη Νορβηγία διαπίστωσε «σημαντική αύξηση» στις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα μετά από τη δεύτερη δόση.

 

Σχεδόν 300 γυναίκες που συμμετείχαν σε μια άλλη μελέτη παρατήρησης, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, ανέφεραν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως.

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος έρευνα σχετικά με αναφορές ότι τα εμβόλια κατά του Covid συνδέονται με αλλαγές της περιόδου.

 

Ο οργανισμός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna, και τα δύο βασισμένα στην τεχνολογία mRNA, δεν προκαλούν απουσία εμμήνου ρύσεως.

 

Η επιτροπή εξακολουθεί να διερευνά πιθανές συνδέσεις με βαρύτερες περιόδους.


 




ΠΗΓΗ : pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου