Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Καναδέζικες αυτοκινητοπομπές βγαίνουν στο δρόμο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ολλανδούς αγρότες


Πολλαπλές διαδηλώσεις με αυτοκινητοπομπές ξεκινούν σε ολόκληρο τον Καναδά στις 23 Ιουλίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγρότες στην Ολλανδία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά των πολιτικών για την κλιματική αλλαγή τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι τα μέτρα απειλούν τα προς το ζην.

 

Κατά το μεσημέρι, μια ομάδα οχημάτων συγκεντρώθηκαν στο Βαάν του Οντάριο για να ενωθεί με ένα μεγαλύτερο κομβόι. Τα κομβόι προέρχονταν από δεκάδες περιοχές, μεταξύ άλλων από το Λονδίνο, το Τορόντο, τον Νιαγάρα και το Κίνγκστον. Ορισμένα από αυτά «κατευθυνόντουσαν αργά» προς το σημείο συνάντησης.

 

Κονβόι σχηματίστηκαν επίσης σε πολλές άλλες πόλεις του Καναδά, όπως το Κάλγκαρι, το Έντμοντον, η Οτάβα και το Βανκούβερ.

 

«Οι αγρότες στην Ολλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία διαμαρτύρονται λόγω της οργής τους για τους νέους κυβερνητικούς κανονισμούς που θα τους αναγκάσουν να μειώσουν τις ενώσεις αζωτούχων λιπασμάτων και τις εκπομπές αμμωνίας, οδηγώντας σε μείωση του αριθμού των ζώων και των καλλιεργειών τους, προκαλώντας τελικά τη χρεοκοπία των οικογενειακών επιχειρήσεων», όπως γράφει ένα φυλλάδιο που δημιούργησε ένας διαδηλωτής.

 

«Πολλοί αγρότες σε ολόκληρο τον Καναδά γνωρίζουν ήδη αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που απειλούν τα εισοδήματά τους και διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα».

 

Διαμαρτυρίες Ολλανδών αγροτών

 

Οι διαμαρτυρίες στην Ολλανδία προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ζώων στη χώρα κατά 30 τοις εκατό για να μειώσει ριζικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και αμμωνίας αζώτου. Τα ζώα παράγουν αμμωνία στα ούρα και τα κόπρανά τους.

 

Η κυβέρνηση θέλει να μειώσει αυτούς τους ρύπους κατά 50 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2030.

 

Στις 10 Ιουνίου, η ολλανδική κυβέρνηση εξέδωσε ένα εθνικό σχέδιο και ένα σχέδιο ανά περιοχή για τον περιορισμό των αζωτούχων αερίων του θερμοκηπίου, με ορισμένες περιοχές να υποχρεούνται να μειώσουν τις εκπομπές κατά 70 τοις εκατό και κάποιες άλλες ακόμη και κατά 95 τοις εκατό.

 

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μέλλον για όλους τους [ολλανδούς] αγρότες στο πλαίσιο [αυτής] της προσέγγισης», όπως ανέφερε η Υπηρεσία Γεωργίας Εξωτερικού του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

 

Τα μέτρα ελήφθησαν αφού το ανώτατο ολλανδικό διοικητικό δικαστήριο διαπίστωσε το 2019 ότι η χώρα παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ επειδή δεν μείωσε τις υπερβολικές εκπομπές αζώτου, οι οποίες, όπως είπε, είναι επιβλαβείς για τα φυτά και τα ζώα σε ορισμένα φυσικά περιβάλλοντα.

 

Η πολιτική της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή αποσκοπεί στην επίτευξη του στόχου της Συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών του 2015 στο Παρίσι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, λέγοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η συμφωνία θεωρείται ζωτικό μέρος της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Οι Ολλανδοί αγρότες λένε ότι τα μέτρα τους στοχοποιούν άδικα και δεκάδες χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί, οδηγώντας τρακτέρ και εμποδίζοντας την κυκλοφορία, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης.

 

Οι απαιτήσεις για μείωση του ζωικού κεφαλαίου έρχονται εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων και εκτίναξης των τιμών των καυσίμων και των λιπασμάτων στα ύψη.

 



ΠΗΓΗ : theepochtimes.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου