Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ οργανώνει δημοψήφισμα ένωσης με τη Ρωσία.


Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ οργανώνει δημοψήφισμα ένωσης με τη Ρωσία. Η προσάρτηση είναι προφανής. Ό,τι χάνουν δεν το ξαναβλέπουν. Είναι και μέρος ψυχολογικού πολέμου και προσβλέπει στο άδειασμα Ζελένσκι από το εσωτερικό!!

 

Το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ LPR στη Ρωσία θα διεξαχθεί σε 492 εκλογικά τμήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Λ Δημοκρατίας Alexey Karyakin.

 

Ο Karyakin υπενθύμισε ότι στις 15 Ιουλίου, σε συνεδρίαση του Δημοσίου Επιμελητηρίου, ξεκίνησε η δημιουργία έδρας για το δημοψήφισμα.

 

«Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της σύνθεσης των παρατηρητών των εκλογικών τμημάτων, θα υπάρχουν 492 από αυτούς στην επικράτεια του LPR», ανέφερε ο Karyakin σύμφωνα με το Luganskinformtsentr.

 

H Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ επί του πεδίου έχει απελευθερωθεί πλήρως από την Ουκρανία.

 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του LPR, Λεονίντ Πάσεχνικ, δήλωσε ότι η Λ Δημοκρατία ενδέχεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα όπου οι κάτοικοί της θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσία. Τούτου λεχθέντος, σημείωσε ότι το κύριο καθήκον αυτή τη στιγμή ήταν η απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας της δημοκρατίας από τον ουκρανικό στρατό και μόνο τότε μπορεί να εξεταστεί το δημοψήφισμα. Στις 3 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το LPR είχε απελευθερωθεί πλήρως.

 

Με τη σειρά του, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στη Μόσχα, Ροντιόν Μίροσνικ, δήλωσε στο TASS ότι το δημοψήφισμα για την ένταξη στη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε στη Δημοκρατία μόλις εξασφαλιστεί η ασφάλεια. Στις 17 Ιουνίου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του LPR ενέκρινε τη διαδικασία για τη δημιουργία εκλογικών τμημάτων και δημοψηφισμάτων.

 




ΠΗΓΗ : dimpenews.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου