Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Στα «κάγκελα» οι υγειονομικοί για τις αναστολές – Πορείες διαμαρτυρίας σε όλη χώρα (Video)


Με πανό και συνθήματα, οι υγειονομικοί των νοσοκομείων όλης της χώρας διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στις αναστολές εργασίας.

«Να μη χάσει τη δουλειά του» είναι το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν και σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Από χθες ξεκίνησε η επίδοση σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων, περίπου 6.000, και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10:00-15:00 που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων για την περιφέρεια.

Πορεία πραγματοποιήθηκε και προς τη Βουλή. Προηγουμένως, έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους βρέθηκαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που έκαναν και πορεία με ασθενοφόρα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς και η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Με ντουντούκα ο Πολάκης!

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης πήρε κάποια στιγμή τη ντουντούκα και μίλησε στους συγκεντρωμένους. Αυτό προκάλεσε την οργή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος και τού την πήρε αμέσως πίσω από το χέρια του!

Ο κ. Πολάκης βρέθηκε εκεί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνοντας τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσους πλήττονται από την απόφαση της κυβέρνησης για τις αναστολές.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται στη Δημόσια Υγεία», καλεί τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ».

«Καμία αναστολή και απόλυση εργαζομένου» φώναζαν στη Θεσσαλονίκη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 υγειονομικοί που αντιδρούν στις αναστολές εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο της υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ για να διαμαρτυρηθούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως με τις αναστολές εργασίας θα προκύψουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που βγαίνουν σε αναστολή δημόσιοι υπάλληλοι υγειονομικοί γιατί δεν εφάρμοσαν την απόφαση της κυβέρνησης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου