Οι Γάλλοι που εργάζονται στον ιατρικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν έναντι του ιού του ΚΚΚ ή να διακινδυνεύσουν την αναστολή της εργασίας τους χωρίς αμοιβή βάσει της νέας εντολής υποχρέωσης εμβολιασμού του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη.
Πριν από δύο μήνες, ο Μακρόν διέταξε το νοσοκομειακό προσωπικό, τεχνικούς ασθενοφόρων, εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, γιατρούς, μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους ή με αναπηρία στα σπίτια τους—περίπου 2,6 εκατομμύρια υπαλλήλους συνολικά, να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 έως τις 15 Σεπτεμβίου, αν και εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με τον νέο κανόνα.
Σύμφωνα με την υγειονομική αρχή της χώρας, 300.000 Γάλλοι υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τομέα δεν είναι εμβολιασμένοι και ορισμένα νοσοκομεία φοβούνται ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα αυξήσουν την πίεσή τους, ανέφερε το Associated Press. Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι εργαζόμενοι θα απολυθούν άμεσα καθώς το ανώτατο δικαστήριο απαγόρευσε την οριστική απόλυση του προσωπικού.
Οι υγειονομικοί που έχουν λάβει μόνο μία δόση εμβολίου θα πρέπει να κάνουν τεστ COVID-19 κάθε τρεις ημέρες μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση τους, με την προθεσμία να είναι στις 15 Οκτωβρίου.
Μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, περίπου το 84% του προσωπικού σε σπίτια περίθαλψης και ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση.
Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες υπόκεινται σε κυρώσεις εάν δεν συμμορφωθούν με την εντολή του Μακρόν και θα θα λαμβάνουν πρόστιμα 135 ευρώ που μπορεί να ανέλθουν έως και 3.750 ευρώ μετά από τρία πρόστιμα σε ένα μήνα, ανέφερε η Les Dernières Nouvelles d’Alsace. Οι ποινές μπορούν επίσης να συνοδεύονται με έξι μήνες φυλάκιση.
«Δεν είναι ηθικό»
Ο Εμμανουέλ Σινιόν κατάφερε να κρατήσει τον οίκο περίθαλψής του στη δυτική Γαλλία παράλληλα με τη χειρότερη πανδημία του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια νέα κρίση: προσωπικό που προτιμά να εγκαταλείψει παρά να συμμορφωθεί με την κυβερνητική εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
«Αισθανόμαστε ότι ζούμε ένα τρίτο κύμα, αλλά αυτή τη φορά είναι ένα κύμα ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε ο Σινιόν την Τρίτη στον οίκο ευγηρίας που διευθύνει στο Μπορντό, νοτιοδυτικά του Παρισιού.
Ο Σινιόν εξήγησε ότι οι νέοι κανόνες του Μακρόν θα κάνουν εντονότερο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού για την φροντίδα των κατοίκων: έξι ή επτά υπάλληλοι δεν είχαν κάνει τα πλάνα τους μέχρι να τεθεί σε ισχύ η εντολή την Τετάρτη, οπότε θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις βάρδιες στη δουλειά.
Η Βανέσα Περότι, εργαζόμενη στην υγειονομική περίθαλψη στο «Hopital Beaujon» στο Κλίσι, προάστιο της εργατικής τάξης στο Παρίσι, είναι επίσης μεταξύ των εργαζομένων που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν και αντί αυτού εγκατέλειψε τη δουλειά της στον ιατρικό τομέα.
«Είμαι αηδιασμένη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Απλώς πρέπει να το αποδεχτώ», δήλωσε η Περότι στο Reuters κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπό την ηγεσία του συνδικάτου.
«Δεν πρόκειται να πιέσω τον εαυτό μου να κάνω ένεση με κάτι μόνο για να δουλέψω», είπε η Περότι. «Ίσως είναι επιβλαβές, ίσως όχι, αλλά δεν θέλω να μου το επιβάλλει κανένας. Δεν είναι ηθικό, είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε με το σώμα μας».
«’Οχι στην κάρτα υγείας»
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το σύστημα «κάρτας υγείας» της Γαλλίας προκάλεσαν μαζικές διαμαρτυρίες για εννέα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, ενώ μια άλλη διαμαρτυρία σχεδιάστηκε την Τετάρτη στο Παρίσι.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις τελευταίες πανεθνικές διαδηλώσεις, ανέφερε το France24. Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 140.000 συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Το διαβατήριο εμβολιασμού, το οποίο αναφέρεται ως κάρτα υγείας από την κυβέρνηση, απαιτείται από τους ανθρώπους για να εισέρχονται σε εστιατόρια, κλαμπ και σε πολλούς άλλους δημόσιους χώρους. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν τις διαδηλώσεις ως «αντι-εμβολιαστικές», αλλά πολλοί διαδηλωτές δήλωσαν ότι είναι κατά των διαβατηρίων και της υποχρεωτικότητας, όχι τα ίδια τα εμβόλια.
«Είτε είμαστε εμβολιασμένοι είτε όχι, είμαστε ενάντια στο να είναι υποχρεωτικό», δήλωσε στο AFP μια βοηθός νοσηλευτικής στα 50 της που ήθελε να παραμείνει ανώνυμη.
Τα διαβατήρια εμβολιασμού έχουν επισημανθεί από διάφορες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ομάδων πολιτικών ελευθεριών, καθώς δημιουργούν μια κοινωνία δύο επιπέδων εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Ο Jack Phillips και το Reuters συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.
Από NTD News
ΠΗΓΗ : theepochtimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου