Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Πανεπιστημιακό : Αποχή εργαζομένων από κατάθεση δικαιολογητικών εμβολιασμού


Στις πύλες των νοσοκομείων θα βρει η 1η του Σεπτέμβρη το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο οποίος για μία ακόμη φορά υπογραμμίζει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε αύριο να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πόλη του Νοσοκομείου ενώ σε συνεργασία με τα άλλα Νοσοκομεία και Κ.Υ. της περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021.

Καλεί όλους τους Εργαζομένους να μείνουν ενωμένοι και να αποτρέψουν κάθε διχαστική ενέργεια που δημιουργεί εντάσεις και έριδες μεταξύ του Προσωπικού.

Καλεί όλους τους ανεμβολίαστους – που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αποτρεπτικά του εμβολιασμού – ελευθέρως και αυτοβούλως να προσέλθουν στον εμβολιασμό, θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους αλλά και ενισχύοντας το τείχος ανοσίας έναντι της COVID-19.

«Σε λίγες ημέρες (1η Σεπτεμβρίου) 30.000 υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη, θα βρίσκονται στις πύλες των Νοσοκομείων. Θα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Θέτονται σε αναστολή καθηκόντων και πηγαίνουν σπίτι τους και διαλύεται η Δημόσια Υγεία ή αναστέλλετε το μέτρο και πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς κλυδωνισμούς για τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια και συνεχίζεται η προσπάθεια της πολιτείας με πειθώ να εμβολιαστούν και οι εναπομείναντες που είναι μικρό ποσοστό.

Είναι πραγματικά απίστευτο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό μετά από 19 μήνες στη πρώτη γραμμή να θέτονται σε αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό. Να αδυνατούν να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για άγνωστο χρονικό διάστημα» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι δεν πρέπει να ενδώσει κανένας στον ανεπίτρεπτο τρόπο επιβολής της υποχρεωτικότητας, κάνει γνωστό ότι απέχουν όλοι από την κατάθεση δικαιολογητικών εμβολιασμού ή νόσησης και παραμένουν ενωμένοι χωρίς διχασμούς.


 




ΠΗΓΗ : epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου