Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Δυτική Όχθη : Πάλι επεισόδια και 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά


Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους

Σε ένα tweet, το πρακτορείο ειδήσεων Shahab επικαλέστηκε τον Akram Rajoub, κυβερνήτη της Τζενίν, λέγοντας ότι τέσσερα νεαρά άτομα σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στο προσφυγικό στρατόπεδο Τζενίν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σημείωσε ότι οι σοροί των δύο θυμάτων κρατούνταν από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, ξέσπασαν ισχυρές συγκρούσεις μεταξύ αντιστασιακών και των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως Saleh al-Ammar, Raed Abu Seif, Amjad Husniyah και Nour Jarrar.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Πληροφόρησης ανέφερε σε tweet ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν επίσης τρεις Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Η Ισραηλινή συνοριοφυλακή, μια ένοπλη μονάδα που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμμετείχε σε επιχείρηση στην Τζενίν με πρόσχημα τη σύλληψη ενός προσώπου που εμπλεκόταν σε «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, όταν έγινε στόχος πυρών.

«Σφοδρά πυρά ρίχτηκαν εναντίον της δύναμης από μικρή απόσταση και από μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Οι δυνάμεις διείσδυσης της συνοριοφυλακής απάντησαν στους τρομοκράτες και τους εξουδετέρωσαν. Δεν υπάρχουν θύματα στις τάξεις μας», διευκρίνισε η αστυνομία των συνόρων.


 




ΠΗΓΗ : igata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου