Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ισραήλ : Όσοι δεν κάνουν την 3η δόση δεν θα έχουν "πράσινο διαβατήριο"


Στα άτομα που δεν θα λάβουν το τρίτο ενισχυτικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα τους στερηθεί τελικά το λεγόμενο πράσινο διαβατήριο, το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε διάφορους χώρους, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς.

«Αυτό συμβαίνει επειδή, από την άποψη της αποτελεσματικότητάς του, το εμβόλιο ισχύει μόνο για μια περίοδο πέντε ή έξι μηνών», είπε ο Χόροβιτς στην τηλεόραση του Channel 13. «Μετά από περίπου μισό χρόνο, πρέπει να πάρετε μια τρίτη δόση. Διαφορετικά, το εμβόλιο χάνει τη δύναμή του».

«Το Green Pass μαρτυρά ότι ένα άτομο είναι ασφαλές με έναν συγκεκριμένο τρόπο», πρόσθεσε. «Έτσι, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από μια ορισμένη περίοδο, δεν υπάρχει δικαιολογία για να δώσει πράσινη κάρτα σε κάποιον που δεν έχει πάρει άλλη δόση».

Παρ ‘όλα αυτά, είπε, η τρίτη δόση θα γίνει απαίτηση για ένα Green Pass μόνο όταν η λήψη είναι διαθέσιμη σε όλους ηλικίας 12 ετών και άνω. Επί του παρόντος, μόνο τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω πληρούν τις προϋποθέσεις για την τρίτη δόση.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την τρίτη λήψη σε οποιονδήποτε ηλικίας 30 ετών και άνω που είχε λάβει τη δεύτερη δόση πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες. Προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Η κίνηση προτάθηκε από μια σειρά συμβουλευτικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων.

Μέχρι στιγμής, 1.575.898 Ισραηλινοί έχουν λάβει την τρίτη δόση.

Το 20% του εμβολιασμού του Ισραήλ αντιπροσωπεύει τώρα τα μισά από όλα τα σοβαρά κρούσματα COVID-19. Το Ισραήλ έφτασε σε υψηλό επτά μηνών σε λοιμώξεις από COVID.

Η απόφαση για μείωση της ηλικίας για τη λήψη του ενισχυτή βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από ηλικιωμένους, τα οποία έδειξαν ότι η τρίτη λήψη ήταν ασφαλής και αποτελεσματική, με την ελπίδα ότι θα μειώσει τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης. Περισσότεροι από 80 εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στις συζητήσεις σχετικά με το ενισχυτικό τις τελευταίες εβδομάδες.





ΠΗΓΗ : haaretz.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου