Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Η.Π.Α. - Οχάιο : 25χρονος με μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο της Moderna


Ο Christopher Brenner, ένας υγιής 25χρονος από το Οχάιο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με σοβαρή φλεγμονή της καρδιάς, αφού έλαβε την πρώτη του δόση εμβολίου COVID της Moderna.

Μιλώντας στο «The Defender», η μητέρα του Christopher, Deborah Brenner, δήλωσε απογοητευμένη πως οι καρδιολόγοι προσποιήθηκαν αρχικά ότι όλα με τον γιο της ήταν καλά και αργότερα αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ότι η φλεγμονή της καρδιάς του προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Αφού έλαβε το πρώτο του εμβόλιο Moderna στις 22 Ιουλίου, ο Christopher ανέπτυξε πυρετό. Μέσα σε πέντε ημέρες αντιμετώπιζε πόνο στο στήθος τόσο έντονο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, είπε η μητέρα του.

«Ανησυχούσε», είπε η Μπρένερ, «σκέφτηκε ότι ίσως είχε κάτι που θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό σε εκείνο το σημείο».

Η Μπρένερ είπε ότι ο γιος της ήθελε να πάει στον γιατρό για να βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να κολλήσει κανέναν άλλο, οπότε πήγε στην κλινική Defiance Mercy .

«Μόλις ανακάλυψαν τι συνέβαινε τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της κλινικής», είπε.

Εκεί γιατροί έκαναν κάποιες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τροπονίνης του ήταν υψηλά. «Είχα ανησυχήσει εκείνο το σημείο», είπε η Μπρένερ.

Σύμφωνα με τον Dr. Hooman Noorchasm, καρδιοθωρακικό χειρουργό και υπέρμαχο της ασφάλειας των ασθενών, οι γιατροί μπορούν να ανιχνεύσουν ενδείξεις καρδιακής βλάβης ή να πουν εάν κάποιος έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, μετρώντας το επίπεδο της τροπονίνης στο αίμα του ασθενούς.

Όταν οι νοσοκόμες πήραν το επίπεδο τροπονίνης του Κρίστοφερ για δεύτερη φορά ήταν υψηλότερο, έτσι τον κράτησαν όλη τη νύχτα.

«Όταν ήταν ακόμα στην κλινική, είδαμε τον παθολόγο που διέγνωσε τον γιο μου με μυοκαρδίτιδα και είπε ότι ήταν αντίδραση στο εμβόλιο», είπε η Brenner.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Οργανισμού για Σπάνιες Διαταραχές, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να οφείλεται σε λοιμώξεις, αλλά «συχνότερα η μυοκαρδίτιδα είναι αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος στην αρχική βλάβη της καρδιάς».

Η σοβαρή μυοκαρδίτιδα μπορεί να βλάψει οριστικά τον καρδιακό μυ, προκαλώντας πιθανώς καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα επίπεδα της τροπονίνης του νεαρού εμβολιασθέντος ανέβαιναν συνεχώς και μεταφέρθηκε σε πιο μεγάλο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ήταν εντελώς αντίθετοι αναφορικά με την σύνδεση της πάθησης με το εμβόλιο.

Μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και θεραπείας, ο Κρίστοφερ πήρε εξιτήριο.

Η Μπρένερ είπε ότι κανείς δεν ανέφερε την ανεπιθύμητη παρενέργεια του γιου της στα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων Προστασίας (VAERS).

Η Benner είπε ότι δεν μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα ότι είναι κατά του εμβολίου, αλλά αυτό που έζησε, όπως προσθέτει, ήταν «πολύ τρομακτικό».

Η Μπρένερ είπε ότι αν εκείνη και ο γιος της έπρεπε να κάνουν ξανά το εμβόλιο, δεν ξέρουν αν θα το έκαναν. «Μην φοβάστε να μιλήσετε ή να αμφισβητήσετε τα πράγματα με το εμβόλιο», προτρέπει τους συμπολίτες της.


 





ΠΗΓΗ : el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου