Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Γαλλία : Τέλος οι μάσκες για όλους σ΄εξωτερικούς χώρους από αύριο



Μετά την Ελβετία τέλος της μάσκας για όλους και στη Γαλλία χωρίς προνόμια και διακρίσεις. Ο Πρωθυπουργός Γαλλίας ο Jean Castex την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ανακοίνωσε το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο 17 Ιουνίου. “Από αύριο η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις (συγκεντρώσεις, πολυσύχναστα μέρη, ουρές, υπαίθριες (λαϊκές) αγορές …”, είπε εξερχόμενος από το Υπουργικό Συμβούλιο κι έγραψε στο twitter..

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ο Jean Castex και ο Υπ. Υγείας Olivier Véran ανακοίνωσαν εξαιρετικές ειδήσεις στον Τύπο. «Άρση της γενική υποχρέωσης για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.Aπό αύριο το να φοράτε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, συγκεντρώσεις, σε αίθουσες,σ’ ουρές, λαϊκές αγορές ή σε πολυσύχναστα μέρη”, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι πλέον υποχρεωτική από τις 17 Ιουνίου 2021.

“Τα νομαρχιακά διατάγματα που διέπουν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα τροποποιηθούν επομένως από αύριο”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος διευκρινίζει επίσης ότι “η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε κλειστά μέρη. ” Το κάστρο της μάσκας έπεσε αφού επιστημονικά αποδείχθηκε πως μόνο το 0,1 % των μολύνσεων από covid19 επήλθε σε εξωτερικούς χώρους.. κι ας επικαλούνται άλλους λόγους.. Eπίσης ο Γάλλος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θέτει σε τέλος και την απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε μετά τις 11.00 μμ από αυτή την Κυριακή αντί τις 30 Ιούνη…








ΠΗΓΗ : dimpenews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου