Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Συρία : Οι Κούρδοι έκλεισαν τα σύνορα, de facto διαμελισμός - Δεν άρεσε η επανεκλογή Άσαντ σε κάποιους


Μείζον θέμα δημιουργείται για την Τουρκία καθώς οι Κούρδοι έκλεισαν όλα τα συνοριακά περάσματα μεταξύ συριακού Κουρδιστάν και Δαμασκού διακόπτοντας πλήρως την κυκλοφορία.

Υπάρχει de facto διαμελισμός της χώρας γεγονός που θα εμπλέξει εκ νέου Τουρκία, Ρωσία και Συρία σε εχθροπραξίες στο έδαφος.

Η Συρία στην καλύτερη περίπτωση να οδηγηθεί σε ομοσπονδοποίηση γεγονός που και πάλι δεν θα αρέσει στην Τουρκία καθώς οι Κούρδοι θα πάρουν αυξημένες αρμοδιότητες και αυτονομία.

Το θέμα επίσης είναι τι θα συμβεί με τα κουρδικά εδάφη που έχουν καταλάβει οι Τούρκοι στις δύο επιχειρήσεις (Κλάδος Ελαίας και Ασπίδα του Ευφράτη) εντός Συρίας. Θα απαιτήσουν οι ΗΠΑ την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων; Ή θα συνταχτεί εκ νέου η Τουρκία με τη Ρωσία για νέα επιχείρηση αυτή τη φορά πιο βαθιά στην ΒΑ Συρία, στην Ροτζάβα;

ΗΠΑ: Έστειλαν ενισχύσεις και M2A3 Bradley στην Συρία

Νωρίτερα οι ΗΠΑ μετέφεραν ενισχύσεις στην Συρία μεταξύ των οποίων και M2A3 Bradley.

Πάνω από 1000 τεθωρακισμένα και άλλα είδη στρατιωτικού εξοπλισμού εισήλθαν στην Συρία από το Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες αραβικών ΜΜΕ, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ έστειλε μεγάλες ενισχύσεις από το Ιράκ στην Συρία.

Στις 23 Μαίου μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από 86 φορτηγά και τεθωρακισμένα πέρασαν στο συριακό έδαφος από το ιρακινό Κουρδιστάν. Η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς την στρατιωτική βάση Kharab al-Jir στην περιοχή Yarubiyaστην βορειοανατολική Συρία.

Παράλληλα ο Διοικητής των κουρδικών δυνάμεων SDF, MazloumAbdi, συναντήθηκε με τους Αμερικανούς στρατηγούς Calvert και Gen.McKenzie για να συζητήσει την κατάσταση ασφαλείας και τις οικονομικές προκλήσεις στην περιοχή.

Ο Paul T. Calvert, είναι ο Διοικητής των δυνάμεων του συνασπισμού που μάχεται το ISIS και ο Kenneth F. McKenzie, είναι ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM).

“Εκλεισαν τα συνοριακά περάσματα μεταξύ Συριακού Κουρδιστάν και Δαμασκού” 

Ενόψει των προεδρικών εκλογών σήμερα στη Συρία, η κυβέρνηση του συριακού Κουρδιστάν, η οποία κυβερνά το βόρειο τμήμα της χώρας, έκλεισε τη μετάβαση με περιοχές που ελέγχονται από τη Δαμασκό,

Συγκεκριμένα, η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροτζάβα, ανακοίνωσε ότι όλα τα συνοριακά περάσματα μεταξύ της Ροτζάβα και των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Συρία.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση της αυτόνομης διοίκησης, “απαγορεύεται η διέλευση των συνόρων με βάση το διάταγμα 129. Η κυκλοφορία θα διακοπεί μέχρι την έκδοση νέου διατάγματος”.

Επισημαίνεται ότι η Συριακή Δημοκρατική Συνέλευση (SDM), το πολιτικό σκέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), αποφάσισε να μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές.









ΠΗΓΗ : warnews247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου