Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Τουρκία & Πακιστάν είχαν ζητήσει βάσεις σε Ιορδανία & Ιράκ - Εκεί ήρθε η εκεχειρία


“Η Τουρκία απείλησε με περιφερειακή σύρραξη το Ισραήλ αν δεν προχωρούσε άμεσα σε εκεχειρία. Μαζί με το Πακιστάν ζήτησαν πρόσβαση στις αεροπορικές βάσεις Ιορδανίας και Ιράκ” αποκάλυψε πριν λίγο αναλυτής και πολιτικός του Κουβέιτ.

Αν οι αποκαλύψεις του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έχουμε -έστω και σε ρητορικό επίπεδο- το πρόπλασμα της “ειρηνευτικής δύναμης” εναντίον του Ισραήλ για την οποία έκανε λόγο τις προηγούμενες ημέρες ο Ερντογάν.

Δεν αποκλείουμε ο Ερντογάν να προχώρησε ακόμη και σε τέτοιες ακραίες προκλήσεις ακόμη και για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Πάντως η Χαμάς κάλεσε την Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την… Γάζα.

Τι αποκάλυψε πολιτικός του Κουβέιτ

“Το Πακιστάν και η Τουρκία ζήτησαν από την Ιορδανία και το Ιράκ πρόσβαση στις αεροπορικές τους βάσεις ώστε να παράσχουν βοήθεια προς τις παλαιστινιακές οργανώσεις.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε εκεχειρία αμέσως μετά.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε πολιτικός του Κουβέιτ. Γνωστός ακαδημαϊκός και πολιτικός ο Abdullah Al-Nafsi αποκάλυψε  τις πληροφορίες αυτές μιλώντας για την κατάσταση στην Γάζα.

“Η αιφνιδιαστική απόφαση για εκεχειρία από τον πρωθυπουργό του 
Ισραήλ Μ. Νετανιάχου πάρθηκε όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Γάζα και για το γεγονός πως Πακιστάν και Τουρκία συμφώνησαν να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους.

Αγκυρα και Ισλαμαμπάντ ζήτησαν πρόσβαση στις αεροπορικές βάσεις της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Αμέσως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ. Μπάιντεν μετέφερε τις πληροφορίες αυτές στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου και το Ισραήλ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκεχειρία.

Ο Al-Nafsi, υποστηρίζει πως το Ισραήλ δεν είχε σκοπό να προχωρήσει σε εκεχειρία αλλά αναγκάστηκε από τις εξελίξεις.

Επιπλέον, το BBC ζήτησε από τις κυβερνήσεις Ιορδανίας και Ιράκ να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση αλλά αρνήθηκαν να ανταποκριθούν.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως όντως Τουρκία και Πακιστάν είχαν μιλήσει με τις κυβερνήσεις Ιορδανίας και Ιράκ”.


 








ΠΗΓΗ : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου