Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Κυβερνοεπίθεση : Τέθηκε εκτός λειτουργίας ο μεγαλύτερος αγωγός των Η.Π.Α.


Εντυπωσιακό κτύπημα που θα έχει συνέπειες ακόμη και σε πλανητικό επίπεδο, κατάφεραν άγνωστοι(;) οι οποίοι έπληξαν με κυβερνοεπίθεση τις ενεργειακές υποδομές των ΗΠΑ θέτοντας εκτός τον μεγαλύτερο αγωγό της χώρας!

Ο αγωγός που κτυπήθηκε μεταφέρει 100 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης, ντίζελ και και αεροπορικού καυσίμου από το Τέξας προς το Νιου Τζέρσευ, τo 45% της Ανατολικής Ακτής.

Το συμβάν αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη “πολεμική ενέργεια” εναντίον των ΗΠΑ που συναντάται μόνο σε καιρούς πολέμου.

Ο αγωγός είναι ακόμη εκτός λειτουργίας καθώς γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί πως έγινε η επίθεση.

Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό και μόνο δύο χώρες θα μπορούσαν να το έχουν προκαλέσει: Ρωσία και Κίνα. Ίσως και να είναι η ανταπόδοση της Μόσχας για τα όσα συμβαίνουν με τον αγωγό Nord Stream 2.

Τέθηκε εκτός λειτουργίας ο μεγαλύτερος αγωγός των ΗΠΑ

Πιο αναλυτικά, άγνωστοι έπληξαν τον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς καυσίμων των ΗΠΑ διακόπτοντας την λειτουργία του και την μεταφορά καυσίμων προς τις ανατολικές ακτές και τις νότιες περιοχές.


Ο χειριστής του συστήματος, η εταιρεία Colonial Pipeline, δήλωσε πως διέκοψε την λειτουργία του αγωγού μήκους 5.500 μιλίων, ο οποίος μεταφέρει βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής.

Αυτό αντιστοιχεί στο 45% των προμηθειών καυσίμου της Ανατολικής Ακτής.

Πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση η οποία είχε σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στις ενεργειακές υποδομές της χώρας καθώς ο αγωγός μεταφέρει καύσιμα από την Ανατολική Ακτή προς την Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα συστήματα της σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διαρροή από τα δίκτυα υπολογιστών της.

Η εταιρεία “Colonial Pipeline” δεν διευκρίνισε αν τα συστήματα της κτυπήθηκαν από λογισμικό τύπου ransomware, στο οποίο οι χάκερ κρατούν “όμηρο” τα δεδομένα ενός θύματος έως ότου πληρώσει λύτρα, ή αν ήταν άλλη μορφή κυβερνοεπίθεσης.


 






ΠΗΓΗ : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου