Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Τρεις τραυματίες από πυρά ενόπλων στο Ισραήλ


Τρεις νέοι άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή του Πάσχα στο Ισραήλ από πυρά ενόπλων, οι οποίοι επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει πως η επίθεση θυμίζει σε πολλά τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι Παλαιστίνιοι μαχητές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά σε μια στάση λεωφορείου στη διασταύρωση της Τάπουα, στα νότια της Νάμπλους, με τον υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, να χαρακτηρίζει τους δράστες «τρομοκράτες». Η επίθεση, όπως ανακοίνωσαν σημειώθηκε  «Ένα ύποπτο αυτοκίνητο έφτασε στη διασταύρωση και (οι επιβαίνοντες) πυροβόλησαν εναντίον των Ισραηλινών πολιτών. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν πυροβολώντας εναντίον του οχήματος, το οποίο διέφυγε», ανέφερε η  κοινή ανακοίνωση του στρατού και των υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι τρεις τραυματίες είναι ηλικίας περίπου 20 ετών. Η κατάσταση του ενός χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ο δεύτερος έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο τρίτος πιο ελαφρά. Νωρίτερα σήμερα, μια Παλαιστίνια τραυματίστηκε σοβαρά, σε άλλη διασταύρωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν πλησίασε Ισραηλινούς στρατιώτες κρατώντας ένα μαχαίρι. Ένα βίντεο δείχνει τρεις στρατιώτες να την καλούν κατ’ επανάληψη να σταματήσει και στη συνέχεια να την πυροβολούν.


 







ΠΗΓΗ : newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου