Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ισραήλ : "O Mπάιντεν να αναγνωρίσει και την Ελληνική και Ασσυριακή γενοκτονία"


Ανοίγει ο “Ασκός του Αιόλου” για την Τουρκία με το Ισραήλ μέσω φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να ζητά μετά την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Αναγνώριση της Ελληνικής και Ασσυριακής Γενοκτονίας.

ΗΠΑ και Ισραήλ ξεκίνησαν σιγά σιγά την αποδόμηση της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων σημαίνει αποζημιώσεις και παραδοχή πως τα εδάφη της Τουρκίας είναι κλεμμένα.

Μαζί με την Αναγνώριση στο μέλλον και των υπολοίπων Γενοκτονιών, η Τουρκία σταδιακά θα αρχίσει να τριχοτομείται και εν τέλει θα υπάρξει επαναφορά μιας νέας Συνθήκης Σεβρών ώστε να επιλυθεί το “Ανατολικό Ζήτημα” που βρίσκεται ξανά επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

“Οι Τούρκοι δολοφόνησαν 2 εκατ. Χριστιανούς”

Οι ισραηλινοί ιστορικοί Benny Morris και Dror Ze’evi αναφέρουν ότι «Οι Τούρκοι και οι βοηθοί τους δολοφόνησαν, άμεσα ή έμμεσα, μέσω της στέρησης και της ασθένειας, μεταξύ 1,5 και 2,5 εκατομμυρίων χριστιανών στα έτη μεταξύ 1894 και 1924».

Η άνοδος των Νεότουρκων  και η είσοδος των Οθωμανών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αποκάλυψε ένα είδος τραγελαφικής ιστορικής ειρωνείας. Σύμφωνα με έναν σύγχρονο μάρτυρα, τον Wilfred Post, ένας γιατρός και ιεραπόστολος που γεννήθηκε και εκτράφηκε στην Τουρκία, «Η ανακήρυξη του ιερού πολέμου, που απέτυχε να ενώσει όλο το Ισλάμ εναντίον της Αντάντ, είχε ως αποτέλεσμα να διεγείρει το παλιό φανατικό πνεύμα  με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να ξεκινήσουν ιερό πόλεμο μέσα στην Αυτοκρατορία τους με ζήλο που ξεπερνούσε αυτόν των προγόνων τους ».

“Η βοήθεια των Γερμανών στις σφαγές των Τούρκων”

Ο Γερμανός διπλωμάτης και αρχαιολόγος Max von Oppenheim δημιούργησε το 1914 το «Μνημόνιο για την υποκίνηση των εξεγέρσεων μεταξύ των εχθρών των μουσουλμάνων» που στάλθηκε στον Σουλτάνο Mehmed V για έγκριση. Με λίγα λόγια, οι Oppenheim και ο Kaiser Wilhelm II έπεισαν τους Οθωμανούς να παροτρύνουν τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να εξεγερθούν ενάντια στους αποικιακούς αφέντες τους βάσει της τζιχαντιστικής ιδεολογίας.

Η τζιχάντ του Oppenheim απέτυχε, ενώ η εσωτερική τζιχάντ των Οθωμανών εναντίον των χριστιανών πέτυχε με συνέπεια τρομερό κόστος βίας και ταλαιπωριών για τις χριστιανικές μειονότητες.

Η κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η άνοδος του Τούρκου εθνικιστή ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ (αργότερα Κεμάλ Ατατούρκ) δεν έκανε τίποτα για να μειώσει το ρόλο της «ρητορικής τζιχάντ» ως οργανωτικού εργαλείου.










ΠΗΓΗ : warnews247.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου