Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ν.Μπαχτσελί : «Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν βγούμε από το ΝΑΤΟ»


Ο εθνικιστής πρόεδρος του MHP Ν.Μπαχτσελί προανήγγειλε την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ καθώς δήλωσε ότι «Υπήρχαμε ως Τουρκία όταν το ΝΑΤΟ δεν υπήρχε, ακόμα κι αν δεν είμαστε σε αυτήν τη δομή, δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Ο Ν.Μπαχτσελί δεν είναι απλά ένας πρόεδρος κόμματος, είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν που σημαίνει ότι δεν μιλάει από μόνος του.

Σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος ζητάει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ από την χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Θα αφαιρεθούν οι αμερικανικές σημαίες στη βάση του Ιντσιρλίκ μετά το σκάνδαλο της Γενοκτονίας;»

Εξοργισμένη η Άγκυρα: Πρώτο χτύπημα κατά των Αμερικανών το Ιντσιρλίκ;

Η Άγκυρα έχει κυριολεκτικά «αφρίσει» και τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν την διάθεσή της για σοβαρά αντίποινα και στην ουσία απλώς δημιουργούν το «κλίμα» για ότι συμβεί… προσεχώς.

«Το σκάνδαλο του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την «Γενοκτονία» επαναφέρει για άλλη μια φορά στην ημερήσια διάταξη το «Ίντσιρλίκ και την δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων» (έτσι το λένε με εύσχημο τρόπο οι Τούρκοι)»

Και συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την φράση «Η Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915» και μετά την χρήση της έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τα αντίποινα που θα μπορούσε να εφαρμόσει η Τουρκία.

Η βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα τέθηκε για άλλη μια φορά στην ατζέντα της συζήτησης καθώς η παρουσία της Τουρκίας εκεί στοιχίζει κάποιους πόρους»

«Μια παρόμοια ένταση που άνοιξε τη συζήτηση για την βάση του Incirlik σημειώθηκε μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» (έτσι αποκαλούν οι Τούρκοι την εισβολή) της Κύπρου το 1974.

Οι ΗΠΑ, το Φεβρουάριο του 1975 άρχισαν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, η Τουρκία είχε σταματήσει μονομερώς ως απάντηση την εφαρμογή διμερών συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις. Είχε ανασταλεί η αμερικανική χρήση σε 21 βάσεις και εγκαταστάσεις στην Τουρκία.»

Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

«Στα σχόλια που έγιναν στον αμερικανικό τύπο, αναφέρεται ότι η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη προκειμένου να τεθεί η βάση στην ημερήσια διάταξη και συνεπώς μόνο απαγορεύσεις μπορούν να τεθούν προς συζήτηση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων κινητοποιεί την Τουρκία να επιβάλει ορισμένες κυρώσεις ως απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το παρασκήνιο, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μπεστέπε, με κύριο θέμα το ψήφισμα του Μπάιντεν για την Γενοκτονία των Αρμενίων και τις δηλώσεις για την Κωνσταντινούπολη, στο κείμενο της απόφασης θα υπάρξει απάντηση στον ίδιο τόνο από την Τουρκία».






ΠΗΓΗ : warnews247.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου