Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Η ηλικία 30-39 γυρνάει τη πλάτη στα εμβόλια - Ελάχιστη η αποδοχή


Την πλάτη τους γυρνάνε στο πρόγραμμα εμβολιασμού οι πολίτες ηλικίας 30-39 ετών, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca. 

Από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι 30αρηδες, οι οποίοι όμως θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά τις έντονες ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι επιστήμονες, ανάμεσα τους και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΕΜΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε νέους. 

Ωστόσο αλαλούμ επικρατεί με τα ραντεβού για το εμβόλιο στις ηλικιακές ομάδες 30-39 καθώς άτομα που έκλεισαν το ραντεβού τους ενημερώθηκαν στη συνέχεια πως δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και πρέπει να ακυρωθεί το ραντεβού τους.

Το αλαλούμ φαίνεται να αφορά στα ραντεβού ατόμων γεννημένων το 1991, που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 30.

Σε ότι αφορά της παραδόσεις, η ΕΕ πηγαίνει στα δικαστήρια την εταιρεία της AstraZeneca, εξαιτίας των έντονων καθυστερήσεων.

Να σημειώσουμε εδώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πάτρα, εκεί που ένας ηλικιωμένος άνδρας ρωτούσε τις νοσηλεύτριες ποιο εμβόλιο του χορηγήσανε. 

Οι πολίτες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να επιμένει στην άποψη πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο», χωρίς να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα τους, αλλά και στην ασφάλεια τους. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέλευση από τους 30-39 είναι ελάχιστη, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σχέδιο «Ελευθερία» της κυβέρνησης, καθώς έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί. 


 





ΠΗΓΗ : pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου