Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Μετωπική Ερντογάν με ΗΠΑ : "Είναι συνωμοσία στρατού- Aμερικανών" - Συνέλαβε 10 Ναυάρχους"


Γιγαντώνεται το κύμα αντιαμερικανισμού στην Τουρκία με ανοιχτές κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ. Μέλη του κόμματος Ερντογάν αλλά και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης βγαίνουν και κατηγορούν ανοιχτά τις ΗΠΑ ως “ο εγκέφαλος νέου πραξικοπήματος”.

Η κυβέρνηση Ερντογάν συλλαμβάνει τους Ναυάρχους με την κατηγορία της “συνωμοσίας του στρατού για την ανατροπή της κυβέρνησης”.

10 συλλήψεις Ναυάρχων – 4 παρουσιάζονται στην Αστυνομία

Δέκα απόστρατοι ναύαρχοι συνελήφθησαν στην Τουρκία μετά την ανοικτή επιστολή που υπέγραψαν 100 και πλέον πρώην στρατιωτικοί στην οποία επικρίνουν το σχέδιο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία της “Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης” και καλούν τη χώρα να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας, οι δέκα ναύαρχοι εν αποστρατεία έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Τέσσερις άλλοι απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού δεν συνελήφθησαν λόγω της ηλικίας τους, όμως έχουν λάβει εντολή να παρουσιαστούν στην αστυνομία στην Άγκυρα τις επόμενες τρεις ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η έρευνα συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους Ναυάρχους οι οποίοι αναζητούνται.

Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι:
Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ and Ali Sadi Ünsal.

Λόγω ηλικίας οι Ναύαρχοι Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu και Mustafa Özbey έχουν λάβει εντολή να παρουσιαστούν στην αστυνομία στην Άγκυρα τις επόμενες τρεις ημέρες.

8 Ναύαρχοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα αποκάλυψε ο δικηγόρος Celal Ulgen.

“Συνομωσία του Στρατού για την ανατροπή της Κυβέρνησης”
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, σχολίασε σε ανακοίνωσή του ότι η επιστολή μοιάζει με συνωμοσία του στρατού για την ανατροπή της κυβέρνησης.

“Μια ομάδα απόστρατων στρατιωτικών θέτουν τους εαυτούς τους σε μια γελοία και άθλια θέση με την ανακοίνωσή τους που θυμίζει εποχές στρατιωτικού πραξικοπήματος”, ανέφερε ο Καλίν.

Οι ναύαρχοι είναι ύποπτοι ότι συνωμότησαν εναντίον της κρατικής ασφάλειας και της συνταγματικής τάξης, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

“Οι ΗΠΑ πίσω από την ανακοίνωση”
Ο Dogu Perinçek, πρόεδρος του “Πατριωτικού Κόμματος” ανέφερε:

“Οι ΗΠΑ μας έχουν περικυκλώσει. Δείτε γύρω μας αμερικανικές σημαίες. Υπάρχει σύνδεση της ανακοίνωσης των Ναυάρχων με το PKK. Πρόκειται για μια αμερικανική δήλωση”

“Υπάρχουν πολλοί που υπέγραψαν χωρίς να το ξέρουν. Είναι ντροπή αυτό.

Αυτή η δήλωση έγινε πέραν του Ατλαντικού. Ένας Ναύαρχος αναλύει τις απειλές που υπάρχουν εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε την στρατηγική. Φοράνε την τιμημένη Στολών των τουρκικών ΕΔ. Οι συνάδελφοι τους πολεμούν στην Μεσόγειο.

Ο Στρατός μας μάχεται εναντίον του PKK.

Αυτή η ανακοίνωση είναι στο ίδιο μέτωπο με το PKK. Οι Αμερικανοί μας πολιορκούν. Με αμερικανικές βάσεις. Η Ελλάδα είναι επίσημα υπό κατοχή.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το να δώσουν την γνώμη τους. Την γνώμη τους να την πουν. Αλλά γιατί υπάρχουν 103 Ναύαρχοι χωρίς μηχανικούς, δικηγόρους, μέλη από την Αεροπορία ανάμεσα τους;

Γιατί η Αμερική είναι από πίσω. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γι αυτό”.


 





ΠΗΓΗ : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου